Влак удари паднал на линията край Мурсалево ТИР (СНИМКИ)
Влак удари паднал на линията край Мурсалево ТИР (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС
Кметът на с.Мурсалево Робертино Киров пред Дарик
76945
Кметът на с.Мурсалево Робертино Киров пред Дарик
Управителят на „Пътнически превози” Димитър Костадинов:
  • Кметът на с.Мурсалево Робертино Киров пред Дарик
  • Управителят на „Пътнически превози” Димитър Костадинов:

Влакът Кулата - София удари товарен автомобил, паднал на релсите. Двама души са откарани в болница без опасност за живота.

Инцидентът е станал в 19.00 ч., след като на 200 м преди Мурсалево се свлякъл десният скат на главен път Е-79. През това време обаче на пътя преминавал ТИР, който бил изтласкан от скалата на жп линията.

Кметът на село Мурсалево Робертино Киров потвърди пред Дарик, че се е откъснал скален къс. По думите му ТИР-ът направил маневра и се е преобърнал върху жп линията, която е успоредна на главен път Е-79. Преминаващият в този момент пътнически влак ударил камиона.

При удара са се запалили и влакът, и камионът. На мястото на инцидента веднага са пристигнали три пожарни екипа, които са загасили пламъците.

Кметът на Мурсалево заяви, че всички пътници са евакуирани, сред тях няма пострадали при инцидента. „Няма жертви, но материалните щети са големи”, каза той.

Пострадали са двамата шофьори на камиона - на 32 и 34 години, които са поляци. Мъжете са контактни и в добро състояние, но уплашени. Нямат видими травми, като лекарите изчакват рентгеновите снимки, за да видят дали има вътрешни наранявания, каза за Дарик говорителят на благоевградската болница Дани Петров.

Тирът е пътувал от Гърция за София, като е транспортирал мандарини.

Влак удари паднал на линията край Мурсалево ТИР (СНИМКИ)
netinfo


Движението по главен път Е- 79 в района на инцидента е затруднено. То се регулира от полицаи, като се осъществява в едната лента. Фадрома ще отмества падналата скална маса, каза директорът на Областно пътно управление Юлияна Божилова. Предстои тежкотоварният камион да бъде вдигнат.

Този скален участък от пътя е обезопасен с мрежи, но падналата скала е голяма, коментират от пътното управление. Той се намира точно преди табелата село Мурсалево, от Благоевград в посока Дупница.

Към 21.50 ч. три фадроми разчистиха свлачището на главен път Е-79 при Мурсалево. Опашката откъм Благоевград е дълга 1,5 км от предимно леки автомобили. Част от движението бе отбито по обиколния път Кочериново - Смочево и при пътен възел Бобошено то се влива в Е-79.

Влак удари паднал на линията край Мурсалево ТИР (СНИМКИ)
netinfo