Над 40 души с алкохолна зависимост получиха безплатни консултации
Над 40 души с алкохолна зависимост получиха безплатни консултации / снимка: Gulliver/Getty Images

Над 40 души с рискова консумация на алкохол и техни близки са получили безплатна консултация до момента в Консултативния кабинет на Сдружение Лига на умерените, който бе открит във Велико Търново на 23 октомври. Голяма част от посетителите продължават да посещават кабинета. В този период Лига на умерените установи ползотворно сътрудничество с Областната служба „Изпълнение на наказанията“, оказвайки подкрепа и на осъдени на пробация лица.

Консултативният кабинет ще продължава да работи и през 2015 г. всеки вторник, сряда и четвъртък от 14:00 до 19:00 часа с предварително записване на часове на тел. 0888 000 848 (линията е отворена всеки работен ден от 10:00 до 17:00 часа).

През декември се навършват 2 години от официалното представяне на неправителствената организация Сдружение Лига на умерените. Повод за създаването на сдружението са  тревожните тенденции за прекомерна употреба на алкохол в България. Целта на организацията е утвърждаване на стандартите за нерискова консумация на алкохол, въведени от Световната здравна организация и постоянен контрол върху все по-зачестяващата злоупотреба от хора във всички възрасти.

Сдружение Лига на умерените изразява благодарност към Община Велико Търново за оказаната подкрепа и съвместна работа.