Поставиха предпазни колчета пред няколко варненски училища
Поставиха предпазни колчета пред няколко варненски училища / DarikNews.bg, архив

Във връзка с безопасността на учениците от три варненски училища, общинската дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" е поставила над 70 предпазни колчета, изградила е парапети и е опреснила няколко пешеходни пътеки.

В района на СОУ „Васил Друмев“ са поставени 60 колчета на ул. „Добри Войников“; 4  колчета на главния вход и 4 колчета на отсрещния ъгъл. Пешеходните пътеки на главния вход на училището и на ул. „Найден Геров“ са опреснени през есента.

В района на училище „Цар Симеон“ е монтиран е висок парапет – около 10 бр. на допълнителния вход за първокласниците. Откъм ул. „Д-р Пискюлиев“  тротоарът е обезопасен с колчета. Пешеходната пътека на ул. „Д-р Пискюлиев“ е опреснена през есента.

Във връзка с информацията за необходимост от възстановяване на повдигнати пешеходни пътеки в района на ОУ „П. Волов“ в кв.”Виница”,  в Община Варна на 9 декември е постъпила докладна от директора на училището.  По докладната са предприети действия и информацията е изпратена до Комисия по безопасност на движението за  вземане на решение.

В проектобюджета на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ за „Рехабилитация на тротоари и настилки“ са заложени средства за посочените обекти. Дейностите по тях ще бъдат извършени при нормални метеорологични условия.