Нивото на река Тунджа при Елхово и Ямбол продължава да се покачва
Нивото на река Тунджа при Елхово и Ямбол продължава да се покачва / снимка: БГНЕС

Слабо покачване на нивото на река Тунджа при Елхово и Ямбол е отчетено тази сутрин. При Елхово е 433 см и се е покачило с 1 см, а при Ямбол покачването е с 2 см и е 528 см, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ямбол Татяна Павлова.

Продължават отводняванията на рисковите места в региона. В град Ямбол на ул. „Юндола” работят девет помпи, които източват вода от имоти и мазета на къщи и жилищни кооперации, насъбрала се от подпочвени води и от връщането на вода от шахти и канали.

Продължава източването и при село Завой, където зад дигата към селото избива подпочвена вода, която застрашава най-близките имоти и къщи. Под постоянно наблюдение е помпената станция при село Кабиле, където при дъжд се събира вода.

В Елхово също екипи и техника работят непрекъснато за отводняването на имотите, но тъй като високите води на река Тунджа са подпушили канализацията в ниската част на града, водата се връща обратно.

Все още под вода е участък от пътя между град Елхово и село Трънково. Пътят е затворен, препоръчва се обходен маршрут от Елхово през село Коневец към село Трънково и обратно. Няма затворени други пътища, но дежурни екипи постоянно следят и имат готовност да предприемат затваряне, ако ситуацията го наложи.