Критична остава обстановката в Елхово
Критична остава обстановката в Елхово / снимка: БГНЕС, архив

Обстановката в Елхово остава критична. Експертите очакват ситуацията в района на града да остане усложнена поне още 48 часа. Нивото на река Тунджа е над критичния максимум от 400 см. Няма данни за бедстващи хора. Полагат се всички възможни усилия за овладяване на ситуацията и гарантиране живота на хората

Освен градският парк и земеделски земи около града, вече са залети най-ниските части от пазара, дворове и мазета на къщи. Екипи от "Пожарна безопасност и защита на населението" и на общината преградиха с чували с пясък пътя на водата към пазара, автогарата и къщите край реката.

Жителите на Елхова са предупредени от служителите на пожарната и местната власт и са в състояние да се евакуират за няколко минути, при необходимост.

Министър Вучков, който посети Елхово, е разпоредил в бедстващите райони и в селищата без електрозахранване да бъде осигурено максимално полицейско присъствие, за да се гарантира имуществото на хората.

Той призова хората да спазват стриктно разпорежданията и съветите на служителите на вътрешното министерство и на представителите на местната власт.

Значително бе повишено през миналата нощ нивото на Тунджа и при Ямбол - то остава повече от 5 метра, защитните диги в града са с височина 6 метра.

В цялата Ямболска област продължава постоянното наблюдение на всички водоеми, на река Тунджа и притоците й.