Бинев: Проблемът е, че съм готов да хвърля камъче в блатото
Бинев: Проблемът е, че съм готов да хвърля камъче в блатото / снимка: БГНЕС, архив

Единственият човек, който може да поиска оставката ми, е Валери Симеонов. Това заяви депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев в предаването „Седмицата” на Дарик.

Преди дни Бинев беше избран за председател на комисията за култура и медии в парламента. Изборът му на този пост разгневи артсредите. В сряда около 250 културни дейци протестираха срещу назначението на Слави Бинев.

Относно информацията, че цялата трупа на Народния театър е готова да напусне в знак на протест след назначението на Слави Бинев на поста, депутатът коментира: „Аз доколкото знам това писмо е разписано от директора на театъра и знам, че такова събрание там не е било провеждано. Смятам, че трябва да бъдат питани самите артисти”.

„Моята работа не е да ме харесват или да не ме харесват. Моята работа е да контролирам процесите, да се опитвам да им помагам. Мисля, че големият проблем е, че аз съм готов да метна камъче в блатото. Всички знаят, че са в блатото, постоянно обясняват, че са в блатото, а в същото време никой не иска да реши проблемите, които съществуват”, каза още депутатът.

„Аз смятам, че под натиск от който да било, аз не трябва да подавам оставка. Защото това ще покаже, че Патриотите са много по-големи дупедавци от тези, които удържаха на много по-сериозни атаки срещу тях”, каза той.

„Искам медиите да се насочат натам и да разберат каква е целта на това средство, защото действително има страшно много въпроси, които могат да бъдат повдигнати по всички комисии, но в един момент всичко се фиксира върху мен. Може би тогава ще пребъркат джобовете на народа, и хората ще разберат, че докато са се занимавали с мен, някой им е пребъркал чантата”, обясни Бинев.

Целия разговор със Слави Бинев слушайте на Radio.Dariknews.bg