НФСБ се събира на втори редовен конгрес
НФСБ се събира на втори редовен конгрес / снимка: БГНЕС, архив

Вторият редовен конгрес на НФСБ ще се проведе днес в НДК. Партията е част от Патриотичния фронт.

Коалицията почти веднага след подписване на споразумението за подкрепа на правителството, влезе в полезрението с категорично изразено несъгласие с назначения на управленски постове на представители от Народна партия свобода и достойнство - това на зам.-министър на отбраната и на областен управител на София. 

Очакванията бяха, че тъкмо провежданият днес конгрес може да забави решението за това ще остане или не подкрепата на Патриотичния фронт за правителството. Вчера обаче бе обявено, че вместо оставките на Орхан Исмаилов и Веселин Пенев от Патриотичния фронт  ще издигнат свои представители на аналогични постове. От няколко структури на НФСБ номинации за лидер получи Велизар Енчев - депутатът, който демонстративно напусна групата на Патриотичния фронт, заради несъгласие с политиката на подкрепа на правителството на Бойко Борисов.

Очакванията днес са, че единствената кандидатура за председател на дебютно представената в Народното събрание партия, която ще бъде гласувана, е тази на  досегашния лидер Валери Симеонов.