Попова похвали действията на премиера в случая с Южен поток
Попова похвали действията на премиера в случая с Южен поток / Dariknews.bg

Определящо за спирането или строителството на "Южен поток" е дали проектът отговаря на българския национален интерес, смята вицепрезидентът Маргарита Попова. За всички е ясно, че "Южен поток", освен икономика, е и мощни стратегически интереси, коментира във Велико Търново Попова.

По думите й на този етап няма достатъчно информация как да отделим геостратегическото от чисто националния интерес. Затова ходът на министър-председателя беше отличен - да отиде до Брюксел, да се седне на масата и да се върне с повече информация по случая, за да се защити националният интерес", отбеляза вицепрезидентът. Според нея липсата на яснота не дава възможност да се направи подробен коментар. За мен не е достатъчен отговорът, че искаме европейски правила. Европейските правила означават да бъде защитен специфичният, националният, българският интерес", подчерта Маргарита Попова.

Вицепрезидентът бе гост на тържественото събрания във Великотърновския университет, посветено на студентския празник 8 декември. На специална церемония след това Маргарита Попова ще връчи дипломите на 250 абсолвенти от Стопанския факултет на вуза.

Други новини от Велико Търново