Продължават повишенията на речните нива в цялата страна
Продължават повишенията на речните нива в цялата страна / снимка: БГНЕС, архив

Продължават повишенията на речните нива в цялата страна, предупреждава пресцентърът на Министерството на околната среда и водите. Водното ниво на река Тунджа ще се задържи над оранжевия праг.

В петък на отделни места ще превалява слабо, очакваното количество на валежите ще е 1-5 л/кв.м. Вечерта в Югозападна България ще завали. Очакваното количество ще е 5-10 л/кв.м, локално - до 15 л/кв.м.

В резултат на продължаващите валежи от дъжд и на база метеорологичната прогноза, ще продължи повишението на речните нива в почти цялата страна, като на места повишенията ще бъдат значителни, предупреждават от МОСВ.

В събота валежите ще обхванат цялата страна. Очакваните количества в Западна България са 5-20 л/кв.м, в Централна - 15-25 л/кв.м, локално до 30-40 л/кв.м, в Източна - 3-10 л/кв.м.

В неделя валежите от запад ще отслабнат и ще спират, но все още в по-голямата част от страната ще има нови количества - в Западна България 3-10 л/кв.м, в Източна България - 10-20 л/кв.м, информират от министерството.