Обявиха бедствено положение в Раднево
Обявиха бедствено положение в Раднево / снимка: БГНЕС, архив

Към 15.00 ч. днес на територията на община Раднево е обявено бедствено положение. Причината за това са голямото количество валежи паднали през изминалото денонощие.

Наводнени са дворни места в селата Сърнево, Любеново, Знаменосец, Боздуганово, Тополяне и град Раднево. Прелели са преливниците на язовир Раднево и язовир Константиновец.

Наводнени са около 50 къщи и дворове в населените места в община Раднево. Едно семейство, чиято къща е наводнена е настанено във вътрешно отделение в МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков". Снабдено е с всичко необходимо от Дирекция „Социално подпомагане"-Раднево.

Работни екипи са на двете критични места в града - дигите на реките Блатница и Кумурджа и извършват необходимите дейности. Следи се състоянието на мостовете над р.Съзлия по направление с. Знаменосец.

Жителите на общината да бъдат бдителни и да не предприемат пътувания, освен ако не е изключително наложително, апелират властите в Раднево.

От полицията в Стара Загора съобщиха, че са взети всички необходими мерки за защита на населението, както и извършването на неотложни и аварийно-възстановителни работи.

Към настоящия момент други общини в областта с обявено бедствено положение няма.