Ограничават електроснабдяването във Видинско заради лошото време
Ограничават електроснабдяването във Видинско заради лошото време / netinfo

Заради влошената метеорологична обстановка в девет общини на област Видин с въвежда ограничителен режим за снабдяване с електроенергия. Това съобщават от пресцентъра на „ЧЕЗ Разпределение България”. От дружеството е изпратено писмо до Министерството на енергетиката с искане за въвеждането на ограничителен режим за електроснабдяване на населени места в девет общини.

Регистрираните аварийни изключвания на електрозахранването през последните дни са вследствие на ветрове и силни валежи, придружени с тежки обледявания на проводниците по въздушните електропроводи. Има паднали стълбове, скъсани електропроводи и повреди по електроенергийните съоръжения.

Отстраняването на повредите е затруднено от труднопроходимите, заледени пътища и продължаващия леден дъжд. Към момента засегнати от лошата метеорологична обстановка са 25 000 клиенти на ЧЕЗ в област Видин.

Мобилизирани са аварийни екипи от съседни области и в момента за отстраняване на повредите работят 44 екипа. Ангажирана е необходимата тежка механизация - кранове, автовишки и багери. От общо 11 общини в област Видин - девет ще преминат на ограничителен режим.

Няма затворени пътища във Видинска област, съобщи дежурният в Областното пътно управление. На много места има паднали клони, което затруднява движението. Във връзка с усложнената обстановка в областта днес са преустановени учебните занимания в пет училища от областта.