Каракачанов: Границата на търпимостта на Патриотичния фронт е тънка
Каракачанов: Границата на търпимостта на Патриотичния фронт е тънка / снимка: БГНЕС, архив

Границата на търпимостта на Патриотичния фронт е тънка. Така лидерът на ВМРО (част от ПФ) Красимир Каракачанов отговори на въпрос на БТА в кулоарите на парламента. Във Facebook профила си премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов преди ден поиска от коалиционния си партньор - Реформаторският блок, да каже каква е тяхната граница на търпимост по отношение на патриотите и претенциите им, защото неговата вече се е изчерпала.

Борисов да каже докъде е границата на търпимост спрямо ПФ, предложи на свой ред Каракачанов. По думите му, хубаво би било, ако мнозинството, което подкрепя този кабинет, си говори , а не го прави през медиите. Това изказване на Бойко Борисов пак е през Facebook, обясни лидерът на ВМРО и загатна, че вече има някаква идея за решение, но ще се изчака конгресът на НФСБ в събота.

По повод на призива на Реформаторския блок България още сега да се оттегли от проектната компания за „Южен поток” Красимир Каракачанов смята, че това са политически приказки, без да се отчитат икономическите реалности. Според него от геополитическа гледна точка спирането на строителството на газопровода през наша територия е шамар за България и неслучайно Путин е обявил решението си в Турция. Турция измества България като енергиен център на Балканите, заяви политикът.

Лидерът на ВМРО попита къде е коридор „номер 8”. Нали беше американски проект, защо го няма, допълни той. Всички големи проекти ни заобикалят поради некомпетентността и неграмотността на българските политици, заключи Красимир Каракачанов.

Източник: БТА