Валери Симеонов: Дай, Боже, Южен поток да не стане
Валери Симеонов: Дай, Боже, Южен поток да не стане / снимка: БГНЕС
Валери Симеонов: Дай, Боже, "Южен поток" да не се стане
76723
Валери Симеонов: Дай, Боже, "Южен поток" да не се стане
  • Валери Симеонов: Дай, Боже, "Южен поток" да не се стане

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов обясни, че страната ни трябва да е доволна, че един вреден за България енергиен проект е прекратен.

Според Валери Симеонов 2 декември е бил хубав ден за България. "Най-сетне на хоризонта, измежду облаците се показа слънчев лъч надежда, че един вреден за България енергиен проект може да бъде прекратен. Все още не сме сигурни дали това ще стане. Дай, Боже, да стане", каза Симеонов.

По думите му, като се изключи политическото говорене в парламента и по медиите, в крайна сметка за този период от пет-шест години "невероятна пропаганда" на проекта "Южен поток", никой не е обяснил на хората какви ще бъдат ползите за страната. "400 млн. евро - това са думи на Путин и това е лъжа. Този човек лъже", каза Симеонов.

Най-важният въпрос, на който трябва да се отговори, е има ли България интерес от този проект, напомни Симеонов. "Не бива като някои други колеги, които не споделят идеята за този проект, да се крием зад европейските изисквания. Те са точно три и могат да бъдат изпълнени. Да не говорим, че две вече са изпълнени. Те могат да бъдат изпълнени и газът да отиде до Европа, но България няма никаква полза от това", каза Симеонов.