Сидеров: Без Южен поток ще купуваме руски газ с турска надценка
Сидеров: Без Южен поток ще купуваме руски газ с турска надценка / снимка: БГНЕС
Сидеров: Без "Южен поток" ще купуваме руски газ с турска надценка
76721
Сидеров: Без "Южен поток" ще купуваме руски газ с турска надценка
  • Сидеров: Без "Южен поток" ще купуваме руски газ с турска надценка

Ще купуваме руски газ с турска надценка. Това ще се случи след като Русия прекрати строителството на проекта "Южен поток" и отклони транзита на руски газ през Турция. Тази прогноза направи лидерът на Атака Волен Сидеров.

"Когато не се построи "Южен поток", печели Турция, защото ще купуваме руски газ с турска надценка. Това за мен е повторение и дежавю на пиесата, която се разигра по време на управлението на Костов, чиято партия пак е във властта. Тогава той спря "Син поток" за България и газопроводът беше построен за Турция. И сега турската страна получава газ от Русия и става все по-добре развиваща се държава", каза Сидеров.

По думите му "политиката на послушание спрямо САЩ и Брюксел" е показала, че България губи от нея. Ако България се държи като Унгария, ще спечели, смята Сидеров.

Лидерът на "Атака" призова премиера да формулира по-ясно желанието си за подкрепа от парламента за действията по отношение на "Южен поток". "Господин министър-председател, кажете каква точно подкрепа искате от парламента", обърна се Сидеров към премиера.

Той изрази от парламентарната трибуна позицията на Атака: "Трябва да кажем на Брюксел, че имаме двустранен договор с Русия и ще го изпълняваме. Ще направим "Южен поток", защото това е изгодно за страната", каза Сидеров и обеща на премиера подкрепа, ако това бъде позицията и на властта.