Борисов и Реформаторите с ултиматум към Патриотите
Борисов и Реформаторите с ултиматум към Патриотите / снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт (ПФ) може да изпадне от платформата, която крепи управлението, съобщава "24 часа".

Премиерът Бойко Борисов бил на ръба на търпимостта си към ПФ, които на няколко пъти за едва 3 седмици поставят на косъм парламентарната подкрепа към кабинета му.

Още повече, че в четвъртък министър-председателят ще се хвърли в трудна дипломатическа совалка за "Шенген" в Брюксел, откъдето от доста време вдигат червен картон за Патриотите.

"Моето мнение не се е променило. Надявам се колегите от Реформаторския блок, с които до момента работим прекрасно, да поемат своята отговорност. Тяхното изрично условие за съвместно управление и съставяне на правителство беше участието и на Патриотичния фронт. В името на стабилността аз се съобразих с това тяхно желание, но има неща, които минават границата и е крайно време от Реформаторския блок да кажат до къде им е границата", призова Борисов вчера през фейсбук. И припомни, че още преди постигането на управляващо мнозинство е имало индикации, че на ПФ не може да се разчита, защото хората на Валери Симеонов ще го вкарат в тежък конфликт относно евроатлантическата ориентация на ГЕРБ.

ПФ не е желан партньор, заяви в София и лидерът на ЕНП Жозеф Дол.

Очаква се още днес част от Реформаторският блок да се разграничи от Патриотите. А Слави Бинев, когото пленарната зала гласува за председател на комисията за култура и медии на Народното събрание, срещу когото се надигнаха артистичните гилдии, да нападне Борисов и Цветан Цветанов.