Жена скочи пред мотриса на метрото в София и оцеля
Жена скочи пред мотриса на метрото в София и оцеля / снимка: БГНЕС, архив
Жена скочи пред мотриса на метрото в София и оцеля
76669
Жена скочи пред мотриса на метрото в София и оцеля
  • Жена скочи пред мотриса на метрото в София и оцеля

Жена скочи пред мотриса на метрото в столичния квартал „Надежда”. Инцидентът е станал около 8.00 ч. на метростанция „Бели Дунав”, съобщиха за Дарик от полицията.

Според свидетели 32-годишната жена е скочила върху релсите преди влака да пристигне на спирката. Тя не е пострадала сериозно, но е откарана в болница с фрактура на главата.

Пред Дарик шефът на „Метрополитен” Стоян Братоев каза, че записите от камерите вече са прегледани и ясно се вижда как жената се засилва и скача точно преди да дойде влака.

„Скочила е малко преди да дойде влака, паднала е в канавката, оцеляла е. Казала, че искала да се самоубива и затова скочила”, обясни той.

„Метрото не е място за самоубийци. Метрото е транспортно съоръжение да вози хора, а не да скачат. Нищо не може да се направи. Има си правила, в случая са спазени. Вижда се на записите, че тя стои на перона и когато вижда, че влакът идва, се засилва и скача. Нищо не може да се направи. Дежурният не може да пази 100 човека, които са на перона.

„Викнаха Бърза помощ, защото жената беше получила охлузвания след падането. Важно е, че няма съществени, но не е в това въпросът”, допълни Братоев.

Заради инцидента влаковете на метрото са били спрени за кратко, но не се е стигнало до натоварване и объркване в трафика.