Сборника „Мечове в морето“ представят в Русенската библиотека
Сборника „Мечове в морето“ представят в Русенската библиотека / DarikNews

На 5 декември, петък, от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе ще бъде представена книгата „Мечове в морето“.

„Мечове в морето” е четвъртият поред сборник на Националния клуб за фентъзи и хорър „Цитаделата” и третият от поредицата „Мечове”.

Всички разкази в него са обединени от темата за морето – необятната водна шир, която омагьосва сетивата и кара хората да мечтаят, да разказват чудни приказни, страшни или романтични истории. Авторите водят своите читатели през различни приключения, карат ги да съпреживяват страховити морски битки, да тръпнат в страх пред хилядолетни, дремещи в дълбините тайни, или да поемат през бурните вълни, които бушуват в собствените им сърца и души. Някои истории са епични, други тъжни, трети смешни, но всички те увличат и пренасят читателя в едни различни по-добри и наситени с романтика светове.

 

В сборника са включени творби на общо девет автори. Трима от тях са русенците Lady Pol the Beloved, Мирослав Петров и Явор Цанев, които ще представят антологията пред русенската публика.