Пеле вече не е на хемодиализа
Пеле вече не е на хемодиализа / снимка: БГНЕС, архив

Бразилската легенда Пеле вече не е на хемодиализа, след като състоянието му се подобри, съобщиха от болницата в Сао Паоло.

„Спряхме хемодиализата до понеделник, тогава ще видим дали ще има отново нужда”, се казва в изявление от болница „Алберт Айнщайн”.

Състоянието на бившия футболист е описано като добро, но той все още е под интензивни грижи. 74-годишният Пеле постъпи в клиниката в понеделник заради инфекция на пикочния мехур и беше подложен на хемодиализа, заради антибиотично лечение на бъбреците за прочистване на вредни бактерии в кръвта.

Някои от местните медии в страната писаха, че Краля страда от сепсис, след като не реагира на антибиотиците и описаха състоянието му като „деликатно”.

Бразилската футболна легенда Пеле опроверга информациите, че е бил преместен в интензивното отделение на болница „Алберт Айнщайн” в Сао Пауло, след като състоянието му се е влошило в четвъртък. Кралят на футбола заяви, че се чувства добре и съобщенията в пресата не отговарят на истината.

74-годишният Пеле постъпи в клиниката в понеделник заради инфекция на пикочния мехур.

„Искам да се възползвам от възможността да ви уведомя, че се чувствам добре. Не са ме местили в интензивно, просто в специално отделение от съображения за конфиденциалност. Въпреки че ценя всички посетители, които ме навестиха, на мен наистина ми е нужно да продължа лечението си в спокойна обстановка. Приятно ми е да усещам вашата любов и поддръжка и благодаря на Господ, че с мен не се случва нищо сериозно”, написа Пеле в микроблога си в Twitter.

Източник: БГНЕС