Д-р Бадов: Не можем да лекуваме със светена вода
Д-р Бадов: Не можем да лекуваме със светена вода / DarikNews.bg

"Не сме съгласни след като цял месец сме работили да получим половината си заплати и да не знаем кога ще получим останалата част. Повечето имаме кредити към банки, които трябва да платим", коментираха работещите в ОАИЛ на старозагорската болница.
Причина за напрежението е, че този месец персоналът на лечебното заведение получи 50% от месечното си възнаграждение, заради липса на пари. Медиците са категорични, че това положение не може да продължава повече.

„Недоволството на персонала е напълно основателно. Няма как когато някой е положил труд да не си получи възнаграждението. Това е отделение, в което животът на хората виси на косъм. Не можем да лекуваме със светена вода, без медикаменти", коментира пред Дарик завеждащият отделението и синдикален лидер на КНСБ в болницата д-р Атанас Бадов. Той допълни, че е направил опит да се разговаря с минисtъра на здравеопазването, но към момента това не се е случило.

„Призовавам в понеделник политиците, независимо от коя партия са, да изслушат какво е състоянието на болницата и какви са проблемите".

Д-р Атанас Бадов е категоричен, че като синдикален лидер не е уведомен за по-ниските заплати. В случая е нарушен чл. 245, според който персоналът трябва да получи поне 60% от трудовото възнаграждение.