Кметството и клубовете в Шемшево са на топло, спечелиха проект за парно отопление
Кметството и клубовете в Шемшево са на топло, спечелиха проект за парно отопление / снимка: sxc.hu

Административните служители на кметството в Шемшево ще посрещнат снега на добре отоплени работни места. Това стана възможно чрез програмата „Местни инициативи” на Община Велико Търново. Близкото до старата столица село спечели финансиране в размер на 10 000 лева, с което бе изградена отоплителна система на сградата на кметството.

„Направихме парна инсталация. По този начин освен служителите в администрацията, на топло ще бъдат Центърът за работа с деца и младежи и Клубът на пенсионера и инвалида. Уютно е и за работещите, и за гостите”, каза кметът на Шемшево. Кирил Ангелски посочи, че културният календар на селото е много богат, а това провокира нуждата от подобаващо отопление. „Благодарение на председателя на читалището Зорница Стефанова и уредничката на младежкия център кипи активна културна дейност. Работят много и се стараят, а децата постигат добри резултати”, сподели Ангелски.

240 000 лева отпусна тази година Община Велико Търново по програмата „Местни инициативи”. За финансиране кандидатстваха проекти на читалищни настоятелства и граждански сдружения с нестопанска цел от всички населени места в Общината.