Трима крадци заловени от органите на реда
Трима крадци заловени от органите на реда / DarikNews, архив

Полицията е заловила извършители на кражби в Габрово, Севлиево и Дряново. Лицата и престъпленията нямат връзка помежду си.

Габрово

След проведени ОИМ от служители на сектор „Криминална полиция” при РУП-Габрово, 36-годишен мъж от Велинград е уличен за автор на кражба на 460 лв. от жилище на бул. Трети март, Габрово. Престъплението е извършено на 26.11.2014 г. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е заведена преписка.

Севлиево

На 25 ноември в РУП-Севлиево е получен сигнал, че от складово помещение на местна фирма е извършена кражба на около 200 кг месингов технологичен отпадък. По случая е започнато досъдебно производство. След проведени ОИМ, за извършител на престъплението е уличен 39-годишен мъж от Дряново. След окомплектоване, материалите по случая ще бъдат изпратени на РП-Севлиево.

Дряново

На 27 ноември в РУП – Дряново е получен сигнал, че от къща в с. Керека е извършена кражба на радиокасетофон и инструменти. По случая е заведена преписка. След проведени ОИМ, за извършители на деянието са уличени две 15-годишни момчета от същото село. Вещите са иззети и възстановени на собственика. След окомплектоване, материалите по случая ще бъдат изпратени на РП-Дряново.