БСП предлага създаването на група на депутатите от Плевен
БСП предлага създаването на група на депутатите от Плевен / archive.dariknews

На среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен, народният представител Румен Гечев каза, че в разговори с някои плевенските депутати е споделил идеята на БСП, да се направи група депутати от Плевен, която периодично да се среща в Плевен и София.

"Независимо от политическите си различия, ние представляваме нашия роден край и да се опитаме всички заедно да помагаме в парламента за решението на проблените в нашия избирателен район. Може да сме различни политически, но сме родени тук, избрани сме тук и сме задължени морално да помогнем" каза Румен Гечев.

В този смисъл той отбеляза, предвид предстоящото обсъждане на бюджета за 2015 г. за страната и в това число за Плевен и региона, че момента е подходящ да се излезе с добри проекти и аргументи.

"Още в началото на идната седмица ще се срещна с г-жа Цачева и ще я помоля да направим една среща с другите колеги и да обясня нашата идея в детайли".

Румен Гечев обясни, че предложението е групата от депутати да бъде създадена на паритетни начала. "Ние я инициираме, но групата няма да има председател или някаква йерархия", каза депутатут от левицата и добави, че би било чудесно ако в бъдеще се правят срещи с медиите с участието на представители от групарта и в диалог с журналистите да се видят и различията и общото между тях.

"Съединението прави силата", каза Румен Гечев и изрази убеденост, че няма как да не се постигне добър резултат, ако се обединят усилията на депутатите от 15-ти МИР за решаването на местните проблеми.

Той пак заяви, че тук не става дума за политически претенции като отбеляза, че вече е срещнал много позитивни реакции у тези плевенски депутати, с които е разговарял до момента.
Лично за себе си Румен Гечев каза, че ще изпълни всички обещания , които е дал и

"За голямо съжаление управляващите не се съобразиха с нашите много сериозни предложения и алтернативни варианти и прави впечатление, че новото управление започна да провежда една опасна политика на увеличаване на държавния дълг", коментира той току що гласуваната актуализация на Бюджет 2015.