Патрулките в Габровска област имат GPS-и
Патрулките в Габровска област имат GPS-и / netinfo

От днес всички патрулки в Габровска област имат GPS-и, e научил вестник „100 вести“. Става дума за автомобилите, обозначени със съответните знаци и надписи като полицейски, уточниха от ръководството на Областната дирекция на МВР в Габрово. Ще припомним, че GPS (Global Positioning System) е глобална система за позициониране, която позволява да се определя местоположението на всеки автомобил 24 часа в денонощието, независимо от атмосферните условия.

Днес, 27 ноември, заради ремонт на релсите край жп прелез в района на с. Царева ливада се налага пълно прекъсване на движението по автомобилния път между с. Царева ливада и с. Донино, съобщиха снощи от жп гарата в Габрово, научаваме от изданието.

Останалите теми в "100 вести":

Успехът на Водния проект на Габрово се дължина добрата комуникация на всички участници впроцеса. Това е изводът,  който беше направен на проведената преди ден в София четвърта национална конференция, посветена на предизвикателствата при изпълнението на обекти по Оперативна програма „Околна среда“ и по Програмата за раз- витие на селските райони.

Природоматематическата гимназия в Габрово за втора поредна година се класира първа в националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“. След нея в състезанията с най-много победители се подредиха Националната Априловска гимназия, а на трето място се класира ПТГ „Д-р Никола Василиади“.