Клуб Васил и Георги Илиеви с 4-ма шампиони на Купа Самоков
Клуб Васил и Георги Илиеви с 4-ма шампиони на Купа Самоков / sportsgallery

Два златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала, и едно пето място в актива на спортен клуб по борба „Васил и Георги Илиеви" от Купа Самоков за момчета.

Осем състезатели на кюстендилския клуб по борба мериха сили на турнира, водени от треньора Стойчо Иванов. Шампиони станаха Дейвид Балджиев в категория 47 кг и Димитър Илиев в кат. 85 кг. Сребърни медали за Антонино Кильов в кат. 32 кг, Даниел Праматаров в кат. 38 кг и Георги Аначков в кат. 42 кг. Бронз за Николай Костадинов в кат. 53 кг и Кирчо Николов в кат. 66 кг. Пето място за Александър Николов в кат. 38 кг.

И трите възпитанички на треньорката Валя Райчева се пребориха за медали в Самоков. Сребърни за Николета Лунджова в кат. 60 кг при девойките и Деана Аначкова в кат. 56 кг при момичетата, а бронза заслужи Симона Виноградова в кат. 56 кг.

Всички медалисти са възпитаници на Спортното училище в Кюстендил.

Клуб "Васил и Георги Илиеви" с 4-ма шампиони на "Купа Самоков"
netinfo

Мартин Владимиров спечели златен медал в категория 100 кг на турнир за кадети за Купа Самоков. Състезателят на кюстендилския клуб по борба получи и приз за „Най-техничен състезател" на турнира. В същата категория, Алекс Иванов се класира трети. Бронзов медал и за Димитър Мицев в кат. 54 кг. Три пети места за- Йоан Спасов и Бойко Димитров в кат. 50 кг и Михаил Михайлов в кат. 76 кг.

Шампион при юношите стана Августин Спасов в кат. 60 кг, сребърен медал за Илиян Стефанов в кат. 74 кг и бронзов за Никола Аначков в кат. 60 кг.

Борците се подготвят от треньорите Валери Райчев, Димчо Загоров и Стойчо Иванов.