Канят пловдивчани на обсъждане на Проектобюджет 2015
Канят пловдивчани на обсъждане на Проектобюджет 2015 / снимка : Дарик радио Пловдив/ архив

Проектобюджетът на община Пловдив ще бъде разгледан на обществено обсъждане тази вечер. Всички, които имат желание да се запознаят с разходите и приходите на общината през следващата година, може да го направят на от 17.00 ч. в сградата на общинския съвет.

От предварително представените на страницата на община Пловдив материали става ясно, че 18,5 млн. лева ще бъде разходът за заплати на общински служители през 2015 г.

Парите са за 2773 човека, които работят в общинските предприятия, районните кметства, пенсионерските клубове, фолклорен ансамбъл „Тракия“, ОДК, МУТСПО и социални работници.

„В тази сума е включено и увеличение от около 5% на заплатите на служителите“, обясни за Дарик радио секретарят на община Пловдив Ангелина Топчиева.

От проекта за бюджет за следващата година става ясно още, че над 11,2 млн. лева са заделени за култура, 11,5 за образование и 3,5 млн. за здравеопазване. Почти същата е и сумата за спорт и физическо възпитание.

В перото за жилищно строителство, благоустройство, комунално стопанство и опазване на околната среда са заделени 56 млн. лева, в които са включени и парите за фирма „Чистота“.

Капиталовите разходи са на стойност 25,3 млн. лева.

В приходната част на бюджета са заложени общо над 113,6 млн. лева, като размерът на разходите е същият.