Мюзикълът Оливър! се играе отново в Младежкия театър след 20 г.
Мюзикълът Оливър! се играе отново в Младежкия театър след 20 г. / снимка: Sofia Photo Agency
Тодор Колев, Антоанета Добрева - Нети и Николай Урумов са сред звездите в мюзикъла "Оливър!" от Лайнъл Барт по Чарлз Дикенс, който отново се играе в Младежкия театър "Николай Бинев" след първата постановка преди 20 години. Над 60 актьори, певци и танцьори участват в новия спектакъл. Премиерните представления са тази вечер и утре.

От предишния екип в основата на проекта са пак режисьорът Андрей Аврамов и художничката Екатерина Енева, както и няколко актьори в по-малки роли.

Сред многобройните участници са певци от Хора на софийските момчета и танцьори от Националното хореографско училище. В централните детски роли са Емил Угринов и Димо Дяков като Оливър и Ясен Атанасов и Георги Стойков като Доджър. Музикален педагог е Румен Цонев, а хореограф - Радослав Радев.

Постановката от 1987 г. има огромен успех - театърът, режисьорът, художничката, актьорите Ицхак Финци, Искра Радева, Владимир Смирнов обират всички възможни български награди, салонът е препълнен няколко сезона поред, критиката не пести суперлативи, припомнят от трупата.

Вече близо половин век произведението на британския композитор и драматург Лайнъл Барт (1930-1999) по безсмъртния роман на Чарлз Дикенс е с авторитета на първи най-успешен европейски мюзикъл.