Майката на Деси: Надяваме се на осъдителна присъда
Майката на Деси: Надяваме се на осъдителна присъда / 100 вести

"Надяваме се на осъдителна присъда и съвестта им да ги преследва цял живот“ – каза вчера почернената майка на родилката Десислава Манолова, която почина на 4 октомври м. г., а 8 дни преди това умря и бебето й. 54-годишната Настя и съпругът й бяха пристигнали от гр. Попово, родното място на Деси, за първото заседание по делото в габровския Окръженсъд.

Темата е водеща за вестник "100 вести". Други теми от изданието:

Кирил Добрев дари първата си заплата като депутат от габровската листа на „БСП - лява България“ за операция на петгодишната Светозара Неделчева от Габрово. Още по време на предизборната си кампания той обяви това свое решение на една от срещите в региона. Миналата седмица това негово решение стана вече факт.

Общините правят бюджетите си „на тъмно“, без да имат някакви разчети за субсидиите, на които могат да разчитат от държавния бюджет за следващата година, коментираха кметът на Габрово Таня Христова и зам.-кметът по финансовите въпроси на Община Севлиево Калина Георгиева. Поводът за коментарите са задължителните публични обсъждания на проектобюджетите на местните власти за следващата година, които трябва да се проведат до 30 ноември, според Закона за държавния бюджет.

Освен пясък и сол, тази зима ще използваме и химически продукт за зимно почистване на улиците в Габрово. Това заяви пред репортер на „100 вести“ директорът на общинското предприятие „Благоустрояване“ Хилда Цвъркалева. Тя призна, че падналият обилен първи сняг в средата на октомври е поставил нейния екип пред сериозно изпитание, но вече се чувстват поподготвени да посрещнат следващия.

„Всички машини са ремонтирани, но като цяло техниката отдавна е морално и физически амортизирана. Това означава, че ако е отремонтирана една част, като излезе на пътя, след два часа може да се повреди друга. Но това, което трябваше да направим след октомврийския сняг, сме го направили по отношение на снегопочистващата техника“, заяви Хилда Цвъркалева.