Откриват музей на толерантността в Пловдив
Откриват музей на толерантността в Пловдив / снимка: dariknews.bg

Първият в света Музей на толерантността ще бъде открит в Пловдив. Той ще бъде изграден от Израелско-българския институт със съдействието на посланика на държавата Израел у нас Н.Пр.Шаул Камиса Раз и националния директор на Лигата срещу поругаването Ейбрахам Фоксман. Това стана ясно вчера в Пловдив при посещението на делегация от Лигата срещу поругаването.

Очаква се Музеят на толерантността да бъде готов до 2019 година, когато градът на тепетата ще бъде Европейска столица на културата. Изграждането му е част от кампанията "Пловдив - столица на толрантността", която Израелско-Българският институт поде с поредица от събития. Подготовката за двете кампании ще върви успоредно, стана ясно вчера.

Експозицията в Музея на толерантността ще представя историята, бита и традициите на трите религии и седемте етноса, които живеят хилядолетия в хармония и разбирателство под тепетата.

Ейбрахам Фоксман, национален директор на Лигата, която е една от най-влиятелните еврейски организации в света, бе в града на тепетата с група американски бизнесмени и посети синагогата и Джумая джамия.