За първи път Стара Загора посрещна  рекорден брой бадминтонисти
За първи път Стара Загора посрещна рекорден брой бадминтонисти / Община Стара Загора

Над 270 участници се включиха в най-големия досега у нас турнир по бадминтон, организиран от СК „Бадминтон"- Стара Загора. Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров откри официално надпреварата в зала „Иван Вазов".

„Благодаря на клуба по бадминтон и на неговия председател Христо Михалев, който е „виновник" за успехите и за това, което се случва днес. Спортът - това са хората. Важно е да се инвестира в тях и в здравето им. Стара Загора е център на бадминтона и сега, но след построяването на новата зала по ракетлон, тя ще стане център и за Европа", заяви кметът.

Бадминтонисти от България, Турция, Румъния и от посолството на Индонезия у нас, начело с Негово превъзходителство посланик Бунян Саптомо, се включиха в Националната верига по бадминтон, VI кръг - последният за годината. Тя се провежда в спортните зали „Берое" и „Иван Вазов". Мъжете и жените - професионалисти, любители и ветерани, са разпределени в 3 нива. Състезателите се надпреварват индивидуално, на двойки и на смесени двойки. Всички участници в турнира, който продължава и утре, ще получат фланелки и грамоти, а най-добрите ще бъдат отличени с медали.