Каракачанов: 100 дни са достатъчни за решаване на въпроса с новините на турски
Каракачанов: 100 дни са достатъчни за решаване на въпроса с новините на турски / снимка: БГНЕС, архив

Патриотичният фронт не подкрепя идеята за увеличаване на ставката на данъка върху лихвите по депозитите до 10 процента. В това бе категоричен в предаването „Седмицата" на Дарик един от лидерите на коалицията Красимир Каракачанов.

По думите му от подобна мярка не би имало ефект - ще се вкарат минимални приходи в хазната, но в същото време ще се разбуни общественото мнение. Красимир Каракачанов напомни, че банките са създали различни механизми данъкът да бъде заобиколен.

„Не виждам защо трябва да товариш обикновения гражданин в една икономически криза с допълнителни вземания, като по-разумното е да търсиш варианта за икономии", каза той.

Каракачанов отново повтори, че зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов трябва да бъде махнат от поста. Той отново обясни, че и в момента няма срок, в който това да се случи, но изрази надежда, че решение на въпроса ще има до края на следващата седмица. Запознахме премиера Борисов с нашите съображения и той да мисли как да реши проблема, каза Каракачанов. Ако решение няма и Исмаилов остане на поста си, патриотите ще свикат коалиционния си съвет, за да се вземе колективно решение дали да оттегли подкрепата на формацията за кабинета.

На въпрос за друго искане на патриотите - да паднат новините на турски език от ефира на БНТ, какъв срок дават това да се случи, Каракачанов каза: „Мисля, че времето за такива неща е заложено в един принцип - стоте дни. Това са три месеци и половина - достатъчно време, в което един подобен дребен въпрос може да бъде решен. Той можеше да бъде решен и към момента", каза той. Каракачанов е съгласен новини на турски да има в регионалните ефири там, където има население, което говори турски.

Цялото интервю чуйте в Radio.Dariknews.bg