Облачността постепенно ще се разкъсва
Облачността постепенно ще се разкъсва / Дарик Нюз - архив

Облачността постепенно ще се разкъсва, но ще се задържи значителна, почти без валежи. Вятърът от север-северозапад ще отслабне. Над Западна България ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността в сутрешните часове. Максималните температури за страната ще са от 5 до 10 градуса, в Габрово - около 6 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с по-съществено намаление на облачността в следобедните часове. Сутринта ще духа силен северен вятър, който през деня ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще бъдат 5-7 градуса, температурата на морската вода - 11-13 градуса.

Над планините ще преобладава слънчево време. Предимно облачно ще бъде над Източна Стара планина и Странджа, на отделни места там ще има слаби превалявания преди обяд. Вятърът от северозапад ще отслабне и ще е до умерен. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще е около 4 градуса, на 2000 м - около нула.

В неделя повече слънце ще има в Югозападна България. Над Северна и Източна облачността ще е предимно значителна. Вятърът ще е слаб от север, по-късно ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните между 4 и 9 градуса, в крайните югозападни райони - до 12-13. В понеделник от североизток ще прониква по-студен въздух. Температурите ще се понижат още. Ще има разкъсана, предимно значителна облачност, на отделни места в крайните източни райони ще има и превалявания.