275 доклада изнесени по време на Международната научна конференция УНИТЕХ 2014
275 доклада изнесени по време на Международната научна конференция УНИТЕХ 2014 / 100 вести

257 доклада – резултат от научни и научно-приложни разработки, се представят на Международната научна конференция УНИТЕХ 2014 в габровския Технически университет, която започна вчера и ще продължи и в днешния ден. Вестник "100 вести" отделя значително място на годишнината на университета.

Проф. д-р Лудвиг Хилмер – ректор на Висшето училище в Митвайда, Германия, стана носител на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на габровския Технически университет по повод неговата 50-годишнина. В академичното си слово медийният специалист каза: „В сравнение с класическите масмедии Интернет предлага невероятни възможности за политическа комуникация и демократично участие. Тези възможности обхващат областите електронна администрация, електронно участие на гражданите в процеса на изграждане на поведение на държавно равнище, в процеса на вземане на решения“.

Рубриката анфас на вестник "100 вести" представя днес Роберта Минкова. "Мечтая да направя концерт в Габрово", казва тя. От визитката й в изданието става ясно, че е родена на 10 август 1990 г. в Габрово. Основното си образование получава в ОУ „Ран Босилек“, където нейния глас открива диригентът Димитър Цонев. Учи по специалността „Класическо пеене“ в Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе, след което продължава образованието си и в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София. Един семестър учи магистратура в „Леополд Моцарт Център“ към университета в Аугсбург, Германия, по програма „Еразъм“. В момента се подготвя за защита на магистратурата си в Музикалната академия в София.