Женският актив на БСП празнува в централата
Женският актив на БСП празнува в централата / Пресцентър

Празнично тържество за деня на християнското семейство организираха жените социалистки от движението  за паритет и солидарност в Благоевград.

В приветствието си председателят на движението д-р Екатерина Чакалска подчерта че  човек е създаден, за да дава и получава любов. Въпреки, че в днешното общество доминира силата на парите в човешките взаимоотношения, семейството е мястото където  се съхраняват човешките ценности, за да се наследят от следващите поколения, каза бе д-р Чакалска.

Сред гостите на тържеството бе госпожа Нина Панев- учителка по изобразително изкуство и приемна майка на пет деца.  Тя сподели, че е нужен  равен старт в живота на децата, които се раждат в институциите. Да не ги обричаме, а да отворим сърцата и домовете си за тях, апелира приемната майка дарила много обич  с помощта на съпруга си  децата в неравностойно положение.

С откъси от „Железният светилник” на Димитър Талев актрисата Бистра Тупарова пресъздаде образа на патриархалното българско семейство, където съществува синхрон между поколенията.

Специални подаръци от името на Движението на жените социалистки за паритет и солидарност – Благоевград  получиха и най-малките участници, които изразиха своето разбиране за любовта в семейството с есета и картини.