Гимназисти събрират капачки за инвалидни колички
Гимназисти събрират капачки за инвалидни колички / netinfo

Гимназисти от Смолян събраха 12 500 пластмасови капачки от бутилки, за да купят инвалидни колички на родопчани. От началото на учебната година младежите трупат капачките, предават ги за рециклиране, а кампанията ще помогне на хора с увреждания от Чепеларе да се предвижват с акумулаторни колички. Професионалната гимназия по икономика „Карл Маркс” в Смолян първа поде благотворителната акция, казват от учебното заведение.

 

В европейска седмица за намаляване на отпадъците гимназистите отправят призив към цялата общественост да се включи в каузата.

„Във всяка класна стая учениците събират капачки от напитки в чували и чанти. После ги возим до Чепеларе, а местният съюз на инвалидите се е наел да закупи количките, след като ги предаде за рециклиране. С най-голям принос в акцията са децата от 8-ми, 11-ти и 12-ти клас“, коментират учители, които също участват в инициативата.

 

Председателят на съюза на инвалидите в Чепеларе Милена Меркова е изпратила благодарствено писмо до ръководството на икономическата гимназия в Смолян.