Триумфално посрещане на Хасан и Ибрахим в Шумен
Триумфално посрещане на Хасан и Ибрахим в Шумен / снимки: Дарик-Шумен

Близнаците Хасан и Ибрахим бяха посрещнати, като победители в Шумен. След участието си в детската Евровизия и завоюваното заедно с Крисия второ място, двете момчета, придружавани от баща си Денис се срещнаха рано тази сутрин с кмета на Шумен Красимир Костов и председателят на общинския съвет проф. Георги Колев. В сградата на местната администрация пианистите бяха посрещнати и от своя музикален педагог в СОУ „Сава Доброплодни" Маринела Маринова. „Това, което се случи за мен беше очакван резултат, аз си познавам децата и те направиха всичко, което трябва. Те представиха България и за това сме толкова щастливи", заяви Маринова.

Триумфално посрещане на Хасан и Ибрахим в Шумен
netinfo

Близнаците бяха посрещнати с аплодисменти от служителите в администрацията, те приеха и поздравленията на градоначалника Красимир Костов, който изказа и благодарност за доброто им представяне на детската Евровизия. „Този град е градът на Панчо Владигеров и пианистите, каквито ставате и вие винаги са на почит, искам да ви благодаря, че изявихте се бе си, таланта си и с това носите и славата на нашия град, и на нашия регион. Радвам се за успеха ви, зад който стоят усилията на вашия баща и на вашия преподавател", заяви Костов.

Председателят на местния парламент проф. Георги Колев също поздрави Хасан и Ибрахим. „Това което вие направихте е един безспорен пример за вашите връстници и за всички, които са тръгнали по пътя на музиката", заяви той. Колев допълни, че на ноемврийската си сесия общинския съвет ще удостои Хасан и Ибрахим Игнатови и Маринела Маринова със „Златната значка на Шумен".

Триумфално посрещане на Хасан и Ибрахим в Шумен
netinfo

Бащата на пианистите Денис бе много щастлив от топлото посрещане. Той заяви, че още в началото, когато синовете му са започнали да се занимават с пиано е вярвал в успеха им. Той призова още веднъж общината да продължи да подкрепя синовете му и допълни, че чрез Фондация „Димитър Бербатов" започва благотворителна кампания за събирането на средства за закупуване на роял за двамата близнаци.

Заместник-кметът по култура и образование Живка Тонева допълни, че Община Шумен ще изпрати и поздравителен адрес до Слави Трифонов и екипа му, които помогнаха за изявата на Хасан и Ибрахим на голямата сцена.

Кметът и екипа му обсипаха близнаците с подаръци, като им връчиха пластика от ВалериЖелязков и изданията на „Шуменска читанка". Момчетата получиха и по един чисто нов лаптоп.

Триумфално посрещане на Хасан и Ибрахим в Шумен
netinfo

След това младите таланти бяха посрещнато по грандиозен начин в училището си - СОУ „Сава Доброплодни". Всички ученици бяха излезли в двора на школото и с бурни овации посрещнаха Хасан и Ибрахим. В училището момчетата бяха поздравени от директора Донка Иванова и целия преподавателски колектив. Като подарък, освен многото цветя двамата получиха по една торта, във формата на бял и черен роял, както и техен портрет.

Триумфално посрещане на Хасан и Ибрахим в Шумен
netinfo

„Нека детската Евровизия е само стъпало по стълбицата към успеха", заяви Донка Иванова. Тя поздрави бащата на момчетата Денис, за това че е продължил да подкрепя таланта им.
Момчетата разказаха, че не са били притеснени по време на конкурса в Малта и са били амбицирани да победят представителите на Армения, които са били сред най-големите им конкуренти. „Не бяхме притеснени, радвахме се, че ще излезем на сцената и че ще ни ръкопляскат", разказа Ибрахим. Двамата се обърнаха и към вече многобройните си фенове и обещаха, че ще продължат да се занимават с музика.

Триумфално посрещане на Хасан и Ибрахим в Шумен
netinfo

Хасан и Ибрахим получиха поздравления и подаръци още от областния управител на Шумен Петко Шаренков и началника на Регионалния инспекторат по образованието Върбан Върбев.