Адриана Лима защити „честта” на календара на Пирели
Адриана Лима защити „честта” на календара на Пирели / снимка: Guliver/Getty Images

Топ моделът Адриана Лима заяви, че фотосесията й за календара на Пирели е „изкуство”. 33-годишната красавица позира заедно с Джиджи Хадид, Кандис Хъфин, Каролин Мърфи и Исабели Фонтана пред обектива на Стивън Мейсел.

Адриана отговори на критиците на кожените дрехи, според които снимките са сексистки. „Бях толкова щастлива в латексовия си костюм! Много ми хареса! Ние правим изкуство. Това не е дреха, с която някой би се разхождал по улицата”, каза тя. „Според мен календарът на Пирели застава на страната на жените: да приемат себе си, тялото си, да бъдат уверени и силни”, добави Лима.

„Вълнуващото в този календар е, че той представя жената във всички форми. Когато обичаш тялото си и се гордееш с него, спокойно можеш да се съблечеш и да го покажеш. Чувстваш се секси и приемаш всичко, което едно женско тяло трябва да бъде, искаш да покажеш на света колко си щастлива”, казва закръглената красавица Кандис Хъфин за в. „Дейли Мейл”.

„Според мен е много важно да се отбележи, че това не са просто снимки на дупета и гърди. Естествено, че и това е снимано, но Стивън го направи малко по-интелектуално. Всички момичета са с различна форма на тялото, от различни етноси и на различна възраст”, казва Каролин Мърфи.

Най-младата участничка във фотосесията, 19-годишната Джиджи Хадид, също сподели, че за нея е чест да се снима за календара. „Почувствах се като супергерой с този костюм. Такава е и енергията, която вложих в моите снимки. Почувствах се силна, като господарка”, каза тя.

Източник: БГНЕС