Младите дунавци отстъпиха и на Ботев
Младите дунавци отстъпиха и на Ботев / DarikNews

Нова загуба претърпяха футболистите на "Дунав" в първенството на Елитната юношеска група до 17г. След 0:5 от "Берое" през почивните дни, те отстъпиха и на "Ботев" Пловдив като домакини. Двубоят с "канарчетата", водени от Иван Цветанов, бе на Градския стадион в Русе.

Гостите бяха по-добрият отбор на терена и заслужено се поздравиха с успеха с 2:0. 15-годишният Иван Кирев бе точен на два пъти - в 3-та и в 37-та минута и оформи преднина от 2 чисти гола за пловдивчани още преди почивката.

През втората част старши треньорът на русенския състав Емил Иванов направи някои промени в състава, но дунавци трудно стигаха до сериозни ситуации за отбелязване на гол в противниковата врата. Все пак те имаха своите шансове да намалят. Гостите обаче продължиха да контролират темпото през по-голямата част от времето и на свой ред създадоха положения, при които шансът и добрите намеси на русенската отбрана и вратар им попречиха да направят резултата класически.

Въпреки неуспеха, "Дунав" запазва 13-та си позиция във временното класиране на Елитната юношеска група до 17 г. с актив от 12 точки.

В следващия кръг на 22 ноември от 10:30 ч. младите "дракони" приемат връстниците си от отбора на "ДИТ" София, който е едноличен лидер във временното класиране.