Пловдивчанин поваля бодигарда на Путин
Пловдивчанин поваля бодигарда на Путин / topsport.ibox.bg
Александър Команов в Дарик кафе
76371
Александър Команов в Дарик кафе
  • Александър Команов в Дарик кафе

Пловдивският каратист  Александър Команов е победил личния бодигард на руския президент Владимир Путин. Това съобщи 24-годишният световен шампион по карате киокушин в ефира на Дарик.

Мачът с руската легенда Сегей Осипов на миналото Световно първенство в Япония му дава първото световно отличие.

„Не ми беше лесно в този мач", каза пловдивският каратист, като отбеляза, че руснакът има 3 европейски и 2 световни титли.

Освен тези титли Осипов бе и 7-кратен шампион на Русия, което е много престижно, тъй като едно тяхно състезание представлява 8 срещи за 2 дни. Толкова състезатели не могат да се съберат и на Европейско първенство, обясни Команов.

Това, че българин е достигнал до мач от световна величина е достойно за уважение, коментира пловдивският каратист двубоя между Кубрат Пулев и Владимир Кличко.

Команов заяви, че е очаквал Кубрат да бъде по-подготвен за мача и явно не е бил готов да понесе тежкото бреме, че се бори се световна титла.

Той бе категоричен, че за да си добър спортист, трябва дисциплина, упоритост и поглед напред към бъдещето.

„Киокушинът за мен е не просто спорт, а начин на живот!

/Цялото интервю с Александър Команов, можете да чуете в прикачения аудио-файл/

Пловдивчанинът за втори път в кариерата си стана световен шампион по карате киокушин след като наскоро на първенството на планетата в Япония Команов триумфира в категория до 90кг.

През годината Александър стана шампион на всеяпонския турнир All Japan и защити титлата си за трети път версия шинкеншобу. Това е най-освободения и приближен до MMA правилник, при който са позволени захвати и удари с ръка в главата. Команов бе обявен за най-техничен състезател и спечели приза за най-добро тамишивари (чупене на дъски).