Благотворителност за проф. Чавдар Николов
Благотворителност за проф. Чавдар Николов / Пресцентър

Oткриват благотворителна изложба-базар, парите от която ще бъдат за проф. Чавдар Николов, бивш декан на Стопанския факултет в Югозападния университет в Благоевград.

Видният икономист се нуждае от финансови средства за неотложна бъбречна трансплантация.

"Есен в сърцата" е символичното име със силна символика на благородното дело.

Над 100 артикула, направени от плодовете на есента, са подредени в изложбената зала на читалището в Симитли.

В продължение на две седмици потребителите на всички социални центрове в общината изработваха картички, моливници, икебани, различна интериорна украса.

С изключително старание и фантазия потребителите на Дневните центрове за деца и възрастни с увреждания, на центровете за настаняване от резидентен тип, на Защитеното жилище комбинираха всички, което може да открие всеки в пъстрата есен в парка.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов прегърна инициативата за помощ на проф. Чавдар Николов, подета от бивши и настоящи студенти и осигури всички необходими помощни материали за изработката на есенна украса в социалните центрове.

Ръкоделията, изработени от младежи и възрастни с увреждания, но с изключителен талант и с много доброта в сърцата, ще бъдат продадени на благотворителната изложба-базар, а средствата ще бъдат преведени по банковата сметка, която събира помощ и подкрепа за проф. Чавдар Николов.

Банковата сметка на името на проф. д-р Чавдар Николов в ТБ ОББ – АД е с номер: BG41UBBS80021020261040