БДЦ подкрепи избора на Борисов за премиер
БДЦ подкрепи избора на Борисов за премиер / снимка: БГНЕС, архив
БДЦ подкрепи избора на Борисов за премиер
76126
БДЦ подкрепи избора на Борисов за премиер
  • БДЦ подкрепи избора на Борисов за премиер

Изненадващо при гласуването на предложението Бойко Борисов да бъде избран за премиер, БДЦ го подкрепи. В кулоарите на парламента Светлин Танчев обясни, че още след изборите било ясно, че ще постъпят така. За сметка на това имат резерви към кабинета и затова не застанали зад него.

„Ние още в първия ден, в който минаха изборите, казахме, че господин Борисов ще го подкрепим за премиер. Това не се различаваше и в изказването вчера. Щяхме да подкрепим състава на Министерски съвет, ако имахме възможност да поговорим за този състав. Не казваме, че експерти или министри да са наши, но казваме, че трябваше да се намерят по-адекватни и по-правилни кандидатури за тези постове, за да се очаква едно наистина по-професионално управление на държавата", коментира Танчев.

„Нещо, което също искахме да видим и сме го казвали в предизборната си кампания, е ясна заявка, че корупцията ще се бори. Това е, когато има едно наистина електронно управление. Щеше да е ясно, че това е приоритет, ако имаше ведомство, което да се занимава само с това. За съжаление не е приоритет", допълни Танчев.