Бизнесмени от страната и чужбина се събраха в Пловдив
Бизнесмени от страната и чужбина се събраха в Пловдив / © Sofia Photo Agency, архив
Максим Бехар
76104
Максим Бехар
  • Максим Бехар

Близо 70 участници от страната и чужбина са в Пловдив за конференция на тема „Как бизнесът помага - от корпоративна филантропия към инвестиции в обществото".

Събитието, което се провежда в Дома на културата „Борис Христов”, е организирано от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), фондация „За Нашите Деца” и Община Пловдив. То бе открито с поздравителен адрес от президента Росен Плевнелиев, в който се изтъква важността на подобен род мероприятия. Думата взе и временно изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Петър Зехтински, който благодари на присъстващите и пожела успех в бъдещите начинания на присъстващите.

Лектори на форума, който ще продължи до 14.30 часа са Деяна Костадинова, секретар по социални политики на Президента, Георги Титюков, кмет на район Централен, Община Пловдив, Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца”; Надя Шабани, програмен директор на Български център по нестопанско право и Спаска Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика, Министерство на икономиката и енергетиката.

Гостите на форума ще могат да чуят и Валери Мектупчиян, Кристоф Де Лафарж, Стоян Стоянов и Звездалина Янева.

Модератор на дискусията е Максим Бехар, член на УС на БФБЛ и управител на „М3 Комюникейшънс Груп”. Чуйте в прикачения файл какво разказа той пред Дарик радио.

Обсъждат се актуалните социални приоритети, както и партньорствата между различните сектори и добрите бизнес практики.

Дискусията цели да очертае новите тенденции в областта на корпоративната социална отговорност и успешните модели на сътрудничество между компаниите, институциите и неправителствения сектор в България.