От Гражданския съвет към РБ се възпротивиха срещу номинацията на Лукарски за министър
От Гражданския съвет към РБ се възпротивиха срещу номинацията на Лукарски за министър / снимка: Sofia Photo Agency, архив
От Гражданския съвет към РБ се възпротивиха срещу номинацията на Божидар Лукарски за министър
76102
От Гражданския съвет към РБ се възпротивиха срещу номинацията на Божидар Лукарски за министър
  • От Гражданския съвет към РБ се възпротивиха срещу номинацията на Божидар Лукарски за министър

Лидерът на СДС Божидар Лукарски да бъде оттеглен от кабинета като министър на икономиката, поискаха в писмо до медиите представители на Гражданският съвет към Реформаторския блок. Сред имената в декларацията са депутатите на реформаторите Гроздан Караджов, Мартин Димитров и Петър Славов, както и самият кандидат за министър на образованието от квотата на блока - проф. Тодор Танев.

В декларацията пише, че членовете на Гражданския съвет са изненадани от номинацията на Божидар Лукарски и изобщо икономическият ресор не е бил приоритет за реформаторите в преговорите за кабинет.

„Ние считаме, че кандидатурата е крайно неподходяща с оглед на неговото образование, професионален опит, капацитет и способност да се справи със задачите в сектора, които произтичат от програмната декларация”, са записали още от Гражданския съвет.

Нито един от подписалите деклацията депутати не пожелаха да коментират призива. Оказа, че и проф. Тодор Танев, чието име е сред подкрепилите писмото, не е наясно защо е там. Той хем имал лично мнение, хем не можел да подкрепи подобно искане, защото Лукарски вече му е колега в Министерски съвет.