Проблемът с недостига на места в детските градини е напълно решен
Проблемът с недостига на места в детските градини е напълно решен / Live.varna.bg

Проблемът с недостига на места в детските градини е напълно решен. Това заяви днес кметът на Варна Иван Портних, при откриването на новия филиал „Бисерче“ към ОДЗ № 4 „Чайка“. „Прекрасен е поводът, по който сме се събрали днес, защото нашите деца заслужават да трупат знания и да развиват таланти в модерна и удобна среда. „Бисерче“ бе изградена за по-малко от 6 месеца. Само преди седмица открихме и новата детска градина „Жирафче“, с което доказахме, че когато проектите са правилно стартирани, те могат да бъдат успешно и в срок реализирани“, каза Портних.

Той допълни, че в момента активно се работи и по разширението на детска ясла „Иглика“ в „Младост“. „С усилията, които вложихме през последната година и няколко месеца за оптимизация, за обновяване и разширяване на базата, места в детските градини има достатъчно, дори остават свободни. Така проблемът с приема, който от години тормозеше младите семейства,  вече е решен,и ангажиментът, който поех пред варненци – изпълнен“, каза кметът.

Изграждането, оборудването и обзавеждането на „Бисерче“ струва над 1,7 млн. лв., осигурени от общинския бюджет. Освен петте групи, обектът включва физкултурно-музикален салон, кухненски блок и нови площадки за игри.

Всичките 150 места в детската градина вече са заети, предстоят родителски срещи, които ще бъдат обявени от ръководството на забавачката. На откриването присъстваха зам.-кметът Христо Иванов, Лилия Христова - директор на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“, учители, родители и деца.