Радан Кънев: Намерихме общи формулировки, няма непреодолими проблеми
Радан Кънев: Намерихме общи формулировки, няма непреодолими проблеми / снимка: БГНЕС, Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Радан Кънев след срещата: Намерихме общи формулировки, няма непреодолими проблеми
76054
Радан Кънев след срещата: Намерихме общи формулировки, няма непреодолими проблеми
  • Радан Кънев след срещата: Намерихме общи формулировки, няма непреодолими проблеми

В Народното събрание продължават преговорите между политическите сили в четиристранен формат - ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ, относно бъдещето на кабинета.

По-рано днес консултациите между ГЕРБ, реформаторите и патриотите бяха прекъснати за час за уточняване на технически въпроси по програмната декларация с приоритетите за управление.

През това време преговарящия екип от страна на ГЕРБ разговаря с представители от АБВ.

След двучасова среща между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичният фронт Радан Кънев коментира в кулоарите на парламента, че засега по всички ключови въпроси на Фронта са намерение общи формулировки.

Непреодолими проблеми от тук нататък няма, заяви още Кънев.

„Съдействието на Реформаторския блок към момента е основен стабилизиращ фактор за изграждането на мнозинство в 43-ия парламент. Каквото е поискано от Патриотичния фронт, е било съгласувано между трите формации и ще бъде отразено в крайния вариант на декларацията. Изобщо не е ставало дума за кадрови въпроси, изцяло за програма. Всичко, на което сме се съгласили, е вече обща редакция. Тази обща редакция ще видите в крайния документ", подчерта Кънев.

По думите му са обсъдени различни теми: „Обсъдихме въпроси, касаещи изборното законодателство, свързани с установяване на тридетния модел, който е съвпадение между ПФ и ГЕРБ, където ние нямахме възражения към тяхна обща формулировка. Много въпроси, до които се стигна в един много конструктивен дух до много добри общи формулировки на бъдещето мнозинство".

Радан Кънев Намерихме общи формулировки няма непреодолими проблеми
netinfo