20-годишен загина при тежка катастрофа край Черноочене
20-годишен загина при тежка катастрофа край Черноочене / netinfo

Тежко пътно произшествие с един загинал е станало рано тази сутрин в района на село Черноочене. В катастрофиралия автомобил “Опел”, който е бил открит около 6,30 часа, пътували трима младежи от село Петелово. По първоначални данни при движение с несъобразена скорост на завой водачът изгубил контрол над управлението, навлязъл в ливада, след което колата паднала в дере. Загиналия е 20-годишен. Другите двама пострадали на 23 и 28 години са били транспортирани в кърджалийската болница и настанени за лечение. Дежурна оперативна група извършва оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство.

С днешният смъртен случай на пътя загиналите при ПТП на територията на област Кърджали от началото на годината досега стават 5.  Регистрирани са общо 396 пътнотранспортни произшествия със 156 ранени. Сравнението с 2013 г. показва увеличение с 9 броя на тежките ПТП (с убити и ранени хора), намаление на убитите с двама, увеличение на ранените с 23 човека и увеличение на леките ПТП с 41.

 

Главната причина за катастрофите е несъобразената скорост, в резултат на която са настъпили 137 катастрофи с 2-ма убити и 73 ранени. 37 от катастрофите с 2-ма ранени са в резултат на неспазване на дистанция . Отнемането на предимство при завиване е причина за 27 ПТП със 7 ранени. На четвърто място е употребата на алкохол като причина за 24 произшествия с 11 ранени.