Малък самолет се разби в САЩ, най-малко четирима са загинали
Малък самолет се разби в САЩ, най-малко четирима са загинали / снимка: БГНЕС, архив

Малък самолет загуби мощност при излитане и се разби днес в сграда на летище в Уичита, щата Канзас, при опит да се върне обратно на аерогарата, от която излетял. Най-малко четири души в постройката са загинали, а поне пет са ранени, предаде
АП, като се позова на властите.

По данни на шефа на местната пожарна на борда на самолета е бил само пилотът му, но засега не е ясно колко хора е имало в сградата, намираща се на летището „Уичита мид-континънт”. След катастрофата четири души остават в неизвестност, но издирването им било преустановено след частично рухване на сградата.

От пожарната увериха, че търсенето ще продължи, веднага щом постройката бъде оценена като стабилна. Самолетът, установен като двумоторна машина „Бийчкрафт кинг еър”, се разбил в сграда, използвана от компанията „Флайт сейфти интернешънъл” за обучение на пилоти по летене със самолети „Чесна”, заяви неин говорител.

Според шефа на местната пожарна изглежда машината се е врязла в покрива на сградата и е предизвикала „ужасяващ” пожар. Пламъци и стълбове дим от местопроизшествието се виждат от километри в целия град.

Както изглежда, катастрофата не е причинила значителни нарушения в пътникопотока на летището, тъй като могат да се видят самолети, които излитат от другите писти, отбелязва АП.

Аерогарата, която се намира в Западна Уичита, се използва от частни самолети, както и от няколко авиокомпании и техните регионални филиали.

Източник: БТА