Съветници дадоха зелена светлина за ремонт на неврохирургията в Окръжна болница
Съветници дадоха зелена светлина за ремонт на неврохирургията в Окръжна болница / DarikNews.bg, архив

С положително становище за залагането на 100 000 лв .в бюджета за 2015 година, за неотложен ремонт на клиниката по неврохирургия към МБАЛ „Св. Анна”, излязоха на днешното си заседание съветниците от комисията по здравеопазване.

Предложението за отпускане на необходимата за ремонта сума е на общинските съветници Костадин Костадинов и Ивайло Бояджиев. Повод за искането е тежкото състояние, в което се намира сградата на клиниката. Ивайло Бояджиев от „Промяна за Варна” припомни на съветниците, че преди време в сградата е имало инцидент - парчета от тавана на последния етаж са паднали върху пациенти и служители. По негови думи отпускането на средствата е крайно наложително.

Съветниците от здравната комисия излязоха с положително становище и за искането на управителя на болницата за пневмо-физиатрични заболявания д-р Христо Ганчев, при актуализацията на бюджета за 2014 г. да залегнат средства в размер на 210 000 лв. за разплащане на просрочени задължения и 175 000 лв. за заплати на персонала за юни, юли, август и септември.

Към комисията по финанси беше препратено и друго искане на д-р Ганчев – в бюджета за 2015 г. да залегне сумата от 410 000 лв. за ремонт на втория етаж на сградата, където се помещава отделението за лечение на пациенти със специфични белодробни заболявания.