Частна фирма строи крематориум във Варна
Частна фирма строи крематориум във Варна / Sofia Photo Agency, архив

Във Варна започва строителството на крематориум, който може да бъде въведен в експлоатация през следващата година. Дружеството, което проявяваше интерес към публично-частно партньорство с Община Варна, вече е закупило парцел и само ще изгради съоръжението. Негов партньор ще е немска фирма, заяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик Валентина Софрониева, председател на общинската комисия „Собственост и стопанство“.

Заради изчерпващия се капацитет на гробищния парк в село Тополи общинската фирма „Обреди” ще купи съседен парцел от 20 дка. Той трябва да разреши проблема с недостига на места за една година.

Все още няма подписан договор за ремонта на Двореца на културата и спорта, каза още Софрониева. Тя е останала впечатлена от идеите на новия управител на Минко Христов, който според нея ще изведе дружеството на печалба. Софрониева похвали и новия борд на „Градски транспорт” заради намаляването на загубите с 1,5 млн. лв. за по-малко от година.

В бюджета за следващата година ще бъдат предвидени средства за ремонт на поклиниките, в някои от които има затворени кабинети заради прокапали покриви. След наводнението в квартал „Аспарухово” най-тежко е положението в местното ДКЦ „Св. Иван Рилски”.

Заради ремонта на площад „Независимост” коледният базар вероятно ще бъде пред входа на Морската градина, каза още Софрониева.