Джамбазки: Правят се сделки, за да се запази ДПС във властта
Джамбазки: Правят се сделки, за да се запази ДПС във властта / снимка: Нова телевизия

„АЛДЕ и ЕНП в Европарламента непрекъснато си сътрудничат. Само тук се правят на врагове. Тези хора си правят някакви сделки, за да запазят ДПС във властта", каза в студиото на „Здравей, България" по Нова телевизия зам.-председател на ВМРО и представител на Патриотичния фронт Ангел Джамбазки.

„Те обаче започват да се навират в нашите вътрешни работи. Много бих искал да заведа г-н Дол в село Мечка да поживее малко там и тогава да ми говори за патриотизъм, национализъм и ксенофобия", допълни той.

„Ако ГЕРБ в бъдещото управление не направят полезните за държавата неща, ние ще бъдем коректив. Очевидно трудно ще има подпис под нашата програма от ГЕРБ и съответно няма как да говорим за коалиция. И на Борисов не му е лесно, но не е въпросът дали му писва. Ако стане невъзможно, ще има нови избори. Ние нямаме проблем с това, но не е полезно за хората. Няма ли подписи под програма, няма да има безусловна подкрепа", категоричен бе Джамбазки.

„Позицията на Патриотичния фронт по темата КТБ продължава да бъде такава, каквато беше по времето на изборите - незабавно да бъдат възстановени гарантираните влогове на хората и ако някой иска да спасява нещо - това да бъде за частна сметка. Ние дори не сме сигурни колко пари липсват от банката", категоричен бе Джамбазки.

Джамбазки коментира темата за отбраната и армията на страната ни. „Възразявате ли България да има отбранителни способности? Аз не. В момента държавата ни няма такива и възможността дори да защити своите граждани от наводнение. Времето е такова, че се воюва с ракети, не с прашки и лъкове. Никой не е искал да се разполагат ракети по границата с Гърция и Турция", добави той и посъветва Жозеф Дол да дойде да живее в България, за да види от първо лице как живеят българите.

„Възразявате ли и децата на 6 години да знаят български език? Задължение е на родителите да възпитат своите деца и да ги впишат в обществото", каза зам.-председателят на ВМРО във връзка с предложението родителите да полагат общественополезен труд, ако техните деца не владеят български език на шестгодишна възраст.

Източник: NovaNews.bg