Ден на отворените врати в Административен съд - Добрич
Ден на отворените врати в Административен съд - Добрич / Дарик Добрич

По инициатива на Висшия съдебен съвет и във връзка с реализиране на Годишната програма за дейността му, Административен съд Добрич организира Ден на отворените врати. Целта е да се даде възможност за повишаване на правната култура на гражданите и запознаване с работата на органите на съдебната система. Жителите на Добрич могат да посетят Административния съд, който се помещава в Съдебна палата на  Добрич, от 9.00 до 16.00 часа.

Предвидено е в 9.00 часа да започне среща на представители на съда с граждани и ученици от добричките училищата за запознаване с дейността на съда и видовете дела. Ще бъде направено кратко изложение за връзката между националното и европейското право и системата за случайно разпределение на делата.

От 10.00 часа ще се извърши запознаване на присъстващите с работните помещения на съда. От 10.30 часа нагледно ще бъде представено случайно разпределение на дела и възможност за прослушване на звуков запис от заседание.

Всички, които желаят могат да посетят съдебната зала и от 14.30 часа и да присъстват на съдебен процес поадминистративни дела.

От 15.00 часа ще е предвидена втора среща на представители на съда с  посетителите, които желаят да се запознаят с неговата дейност и видовете дела, случайното разпределение на делата и др.  През целия ден ще има свободен достъп до канцелариите на съда.